Beneficiile catinei

     Cătina este un arbore fructifer care a fost folosit de secole pentru a ajuta la diferite afecțiuni. În prezent, este utilizat pentru tratarea diferitelor afecțiuni precum diabetul zaharat, colesterolul ridicat și tensiunea arterială.

     Încă din cele mai vechi timpuri, cătina a fost folosită pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Fructele de cătină s-au dovedit a fi extrem de utile atât pentru uzul extern, cât mai ales pentru cel intern.

     Datorită concentrației ridicate de vitamina C, cătina ocupă un loc important în clasa fructelor care aduc îmbunătățiri semnificative sistemului imunitar, având de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. De exemplu, sucul din fructele de cătină este bogat în vitamina C, în 100 de grame de suc regăsindu-se între 400 mg și 800 mg de
vitamina C.

     Fructele de cătină mai conțin și alte vitamine esențiale precum: complexul de vitamine B, bine-cunoscut pentru efectele pozitive asupra metabolismului dar și vitaminele E, K, P, ce sunt cruciale pentru buna funcționare a sistemului cardiac și a sistemului osos.

     Te poți bucura de beneficiile cătinei printr-un sirop, un smoothie răcoritor și savuros, dar și prin diferite creme pentru uz extern, ce contribuie la o îngrijire corectă a tenului tău.

bg-pachet-afiliere-hp.jpg